Medicul Simin Aysel Florescu, de la Spitalul "Victor Babeş" din Bucureşti, transmite un mesaj extrem de dur celor care susţin teoriile inexistenţei virusului şi care refuză să poarte masca sanitară.

 

Ea îi pune să îşi imagineze scenariul în care ar sta fără mască într-o secţie de terapie intensivă, alături de pacienţi care abia mai respiră.

 

"Nu crezi în Covid. Ok. Nu crezi că trebuie mască. Ok.

 

Păi atunci hai cu noi în terapie intensivă, lângă vreo 2 bolnavi din ăştia închipuiţi, care se fac că au Covid. Intri fără mască ( că e inutilă, zici, nu?), şi stai acolo 10 minute, timp în care respiri profund. Lângă bolnavii care nu au Covid. Aia care stau cu masca de CPAP sau sunt intubaţi. Ăia care se zbat să tragă aer în plămâni, cu disperarea unui om care se îneacă.... Aaa, parcă e altfel decât în piaţa Victoriei, unde te caţeri pe lăzi şi urli aiurea, nu? Aşa, respiră aaadââânc, trage aer în piept, dă-l afară.... ....poate mai şi tuşeşte careva pe lângă masca de CPAP....

 

Aşaaaaa, acum aşteptăm 6-7 zile..

 

Ne chemi tu când te apucă....cum ce, Covidu ăla care nu există.

Ai curaj? ....că la vorbe sunteţi meşteri toţi.....doctori sunteţi toţi....incredibil!", este mesajul medicului Simin Aysel Florescu.

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro