Potrivit unei initiative a reprezentantilor Ministerului Educatiei, unele licee ar putea primi certificate de anteprenoriat, in urma unor competitii. Anteprenoriatul va ajunge si in universitati, prin infiintarea unor societati studentesti care vor pune in practica idei de afaceri.

"Unele licee din tara vor primi certificatul de liceu anteprenorial, nu se va crea efectiv un liceu in acest sens. Dar am gandit un program pe educatie anteprenoriala pe care as dori sa il lansam si sa stabilim o competitie intre licee, in urma careia sa se dobandeasca acest certificat de antreprenoriat, pe modelul "scoala Europeana". in aceste unitati de invatamant am vrea sa demaram actiuni de voluntariat cu ajutorul Registrului National al Antreprenorilor, proiectul ar putea fi finantat pe fonduri norvegiene, dar totul este inca la nivel de initiativa, urmeaza sa discut cu domnul ministru Pavel Nastase. Proiectul va avea nevoie de o forma de organizare, metodologie, trebuie sa aiba la baza activitati, continuturi. Poate reusim chiar sa il extindem si la liceele teoretice pentru ca, in momentul de fata, se pune problema doar pentru cele cu profil tehnologic", a declarat Ariana Bucur, secretar de stat pe invatamant preuniversitar in Ministerul Educatiei.

Activitati de antreprenoriat si in sistemul universitar

Potrivit unui ordin semnat de ministrul Educatiei, studentii isi vor putea organiza niste societati studentesti in care isi vor putea dezvolta ideile de afaceri.