Membrii echipajului navei Flaminia, distrusă parţial de un incendiu în Oceanul Atlantic, şi care ar trebui să plece într-un port din Grecia, refuză să plece cu nava din cauza stării precare a vasului. Marinarii de origine filipineză se tem pentru siguranţa lor şi vor să ceară repatrierea.

Cei 17 filipinezi au fost aduşi pentru a înlocui echipajul care a adus nava la Constanţa.

Nava Flaminia, aflată sub pavilion german, transporta containere cu deşeuri din Statele Unite şi trebuia să ajungă la Anvers. În largul Atlanticului, o explozie a dus la incendierea mai multor containere şi la moartea a trei marinari. Din cauza susbstanţelor necunoscute aflate la bordul navei, mai multe ţări europene au refuzat să permită intrarea navei în porturile sale.

Flaminia a ajuns în schimb în România, în luna mai, statul român angajându-se să decontamineze nava şi existând discuţii ca deşeurile de pe navă să fie epurate la Ploieşti.

Pentru că armatorul navei nu a fost de acord cu soluţiile propuse de statul român pentru decontaminare  a luat decizie efectuării acestei operaţiuni într-un port din Grecia. Nava ar urma să se întoarcă la Mangalia, în şantierul Daewoo pentru a fi reparată. În România au fost descărcate 2000 de tone deşeuri constând în containere metalice care vor fi valorificate.

Iniţial, Agenţia pentru Protecţia Mediului şi-a dat avizul pentru descărcarea şi gestionarea a 9000 de tone de deşeuri. Restul de 14.000 de tone vor trebui preluate de statul german.