Violoncelistul Adrian Naidin, care a căzut de la etajul vilei în care locuia în timpul unor percheziţii ale poliţiştilor privind o cultură de canabis indoor, îi roagă pe reprezentanţii Ministerului de Interne şi ai Ministerului Justiţiei "să facă lumină" în cazul său şi să îi "cureţe numele pătat de angajaţii lor".

"Oameni răi, încetaţi cu minciunile! Oameni buni, sunt nevinovat! Dacă eram vinovat de ceva, în clipa asta Poliţia ar fi avut un om care să mă păzească să nu fug, ar fi existat un proces-verbal al presupusei percheziţii şi după descinderea mascaţilor ar fi rămas cineva să păzească uşa de la intrarea în apartamentul în care locuiesc. Îmi este imposibil să cred că trăim într-un stat în care o parte din presă scrie ceea ce este dictat de anumite uniforme. Rog conducerea Ministerului de Interne şi pe cea a Ministerului de Justiţie să facă lumina în cazul meu şi să îmi cureţe numele pătat de angajaţii lor. Am încredere în oamenii cu conştiinţă din aceste instituţii că minciunile la adresa mea nu vor continua", scrie violoncelistul Adrian Naidin, joi, pe contul său de Facebook. 

"Pentru clarificarea tuturor", el spune că miercuri dimineaţă Poliţia a descins la imobilul din strada Nicolae Racota nr. 15, unde există trei apartamente ale căror intrări sunt separate, iar după ce "Poliţia l-a arestat pe cel în casă căruia au găsit drogurile a continuat percheziţia şi la celelalte apartamente". 

"Vecinii mei, fiind mai în vârstă şi fiind treziţi de prima intervenţie, au ieşit şi au apucat să le explice poliţiştilor că nu au legătură cu cel ce fusese reţinut. Totodată, vecinii mei au explicat poliţiştilor că în apartamentul în care locuiesc eu se află o persoană care nu are legătură cu cel arestat. Fraţilor, eu doar îi plătesc chirie acelui om pentru apartamentul în care stau. Cu toate acestea, domnii poliţişti au spart uşa şi au intrat peste mine. Când şi-au dat seama că au comis o mare eroare şi că ce era mai rău se întâmplase deja, domnii poliţişti au dispărut de la faţa locului, nelăsând măcar un om să păzească uşa pe care o făcuseră praf. Apartamentul unde locuiesc a rămas nepăzit, la îndemâna oricui voia să se servească cu un televizor, orgă electronică sau violoncel. Ce este mai interesant, şi asta puteţi să vedeţi şi pe imaginile televiziunilor ce au fost lăsate să filmeze în apartament după incident, în apartament nu s-a efectuat nici o percheziţie, încă o probă că oamenii legii şi-au dat seama de greşeală făcută şi au întins-o rapid", mai afirmă Naidin. 

El mai spune că uşa demolată de mascaţi a fost schimbată de impresarul său, pe banii lui şi că nu a existat nicio persoană desemnată de poliţie, care să ia legătură cu familia sa şi să se disculpe".

"Am fost doar menţionat într-un comunicat remis presei de biroul de presă al IGPR, comunicat în care eram numit <<o persoană aflată într-o cameră a imobilului>>, fără că să se spună dacă mă făceam vinovat de ceva sau dacă mă situam în perimetrul ce a fost percheziţionat, asta dând naştere la o serie de speculaţii ce îmi pătează imaginea. Sper că nota de plată pentru minciunile spuse despre mine să vină cât de curând", adaugă violoncelistul.

Violoncelistul Adrian Naidin a fost dus, miercuri, la Spitalul Elias din Capitală, după ce a căzut de la etajul unu al vilei în care locuieşte, în timpul unor percheziţii privind o cultură indoor de canabis, declarau, pentru News.ro, surse din Poliţie.

Ulterior, Poliţia Română a anunţat, într-un comunicat de presă, că poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. au făcut şapte percheziţii într-un imobil din Bucureşti, la persoane suspecte de traficul de droguri de risc.

"În urma percheziţilor, în locuinţa principalului suspect au fost descoperite aproximativ 500 de grame de cannabis, 5 grame de cocaină şi o instalaţie completă pentru cultură indoor de cannabis. În cauză, se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc în formă continuată. Precizăm că, în cadrul acestei operaţiuni, o persoană aflată într-o altă cameră de la etajul 1 al imobilului percheziţionat, confom mandatului emis de instanţa de judecată, a sărit pe geam. Poliţiştii i-au acordat primul ajutor, ulterior transportându-l la o unitate medicală din Bucureşti", transmitea Poliţia Română.

Adrian Naidin a scris, miercuri, pe Facebook, că i-a confundat pe poliţişti cu bandiţi, motiv pentru care a căzut de la etajul unu al vilei sale.

”Mă aflu la spital din cauza incompetenţei unor politişti. În această dimineaţă, o patrulă de intervenţie mascată a poliţiei a descins la unul dintre vecinii mei. Din păcate, oamenii legii au greşit uşa şi au crezut că uşa de acces în apartamantul meu dă către un rai al drogaţilor, deci au spart-o şi au intrat peste mine. Fiind luat din somn şi fiind în stare de şoc, crezând că au intrat nişte bandiţi peste mine, am încercat să scap, dar am căzut pe geam, de la etaj”, a scris Naidin pe Facebook.