După câteva zile însorite, cu temperaturi uşor peste valorile cu care ne-am obişnuit până acum pentru această perioadă a anului, iarna îşi va intra în drepturi. Specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) ne anunţă că revin ninsorile în România. Cum arată prognoza meteo pentru următoarele zile. În ce regiuni va fi zăpadă.
 
Revin ninsorile în România
 
Ultima zi a acestui weekend va aduce fulgi de nea în mai multe regiuni ale ţării. De luni, putem vorbi de ninsori în toată regula, anunţă specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie.
 
În vestul ţării, cerul va fi noros duminică, în prima parte a zilei, existând şanse mari ca în această zonă să se formeze ceaţă. Spre seară şi pe timpul nopţii, în vestul, nordul şi centrul ţării, pe arii restrânse se vor semnala ninsori.
 
Cerul va fi variabil în restul zonelor ţării, iar probabilitatea precipitaţiilor va fi redusă. Pe alocuri se poate forma ceaţă, trecător asociată cu burniţă şi polei. Vântul va avea intensificări în partea a doua a zilei la munte, mai puternic pe creste şi pe arii restrânse în sud-vestul, sud-estul şi centrul ţării.
 
În ceea ce priveşte temperaturile, maximele se vor situa între -1 şi 8 grade Celsius. Cele mai ridicate valori se vor semnala în Oltenia şi dealurile Munteniei. Minimele vor ajunge şi al -11 grade în depresiunile intramontane, iar pe litoral se vor înregistra 0 grade.
 
Tot duminică, bucureştenii vor avea parte de vreme frumoasă, cu cer senin. În a doua parte a zilei, cerul va deveni variabil, cu unele înnorări. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile vor nu vor atinge mai mult de 4-5 grade, iar cele minime vor coborî până la -4 sau -2 grade, uşor mai scăzute în zona periurbană.
 
Cum va fi vremea luni
Săptămâna 17-23 ianuarie va începe cu temperaturi peste media normală pentru această perioadă a anului. Vântul va avea intensificări în mai toate regiunile ţării. La munte rafalele vor depăşi 90 … 100 km/h viscolind ninsoarea şi reducând vizibilitatea. În restul regiunilor viteza va fi în general de 50 şi 65 km/h temporar asociate cu ninsori mai slabe. Precipitaţiile îşi vor face apariţia în vestul, nordul şi centrul teritoriului, iar noaptea, local în est şi pe arii restrânse în rest.
 
Meteorologii anunţă ninsori, luni, în zonele montane. În Maramureş şi Transilvania vor predomina ninsorile iar în restul zonelor ţării se vor înregistra precipitaţii mixte. Maximele zilei vor fi situate între -1 şi 8 grade, iar cele minime între -8 şi 3 grade. În primele ore ale zilei, pe arii restrânse se va semnala ceaţă.
 
În Bucureşti valorile termice vor fi ceva mai ridicate decât cele normale în această perioadă. După amiază vântul se va intensifica treptat şi rafalele vor ajunge la 40…50 km/h. Cerul se va înnora, în speciale pe parcursul nopţii şi există posibilitatea ridicată ca trecător să plouă slab. Maximele se vor încadra între 5…7 grade, iar minimele între -1…1 grad.
 
 
 
 
Sursa: www.impact.ro