Unsprezece copii, elevi ai Şcolii nr. 16 "Ion Luca Caragiale" din Piteşti, au ajuns, sâmbătă noaptea, la spitale din judeţ cu toxiinfecţie alimentară, după ce joi au mâncat la after-school brânză cu mămăligă şi pulpe de pui

Cei 11 copii au ajuns la spitalele din Argeş acuzând aceleaşi simptome, respectiv stare generală de rău, cefalee, febră, vărsături şi scaune diareice.

"Sunt 11 copii internaţi la spitale din judeţ. Zece au fost internaţi în cursul nopţii la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, iar un altul pe Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Argeş. Toţi au ajuns la spitale cu toxiinfecţie alimentară. Probabil numărul lor nu va rămâne acesta. Copiii provin de la aceeaşi şcoală din oraş. Acum suntem la spital, adunăm date de la părinţi pentru a stabili ce aliment comun au mâncat. Se pare că joi, la after-school, ar fi mâncat împreună", a declarat corespondentului MEDIAFAX Sorina Honţaru, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.

La rândul său, prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că echipe miste ale DSV şi DSP ridică probe de alimente de la Şcola nr. 16, din cartierul piteştean Banat.

"Copiii, 11 la număr, au ajuns la spitale cu toxiinfecţie alimentară. Ei au mâncat, joi, la after-school, brânză cu mămăligă şi pulpe de pui. Ancheta care este în plină desfăşurare va stabili care este cauza pentru care copiii s-au îmbolnăvit", a spus prefectul.

Pentru meniul servit la şcoala nr 16 din Piteşti un elev plăteşte 10 lei pe zi.