Ovidiu Creţu, primarul municipiului Bistriţa, a anunţat că vrea să cumpere câteva perechi de veveriţe pentru parcul din oraş. Motivul: ”Sunt nişte animale jucăuşe, gingaşe şi frumoase”.

Parcul din Bistriţa era cândva plin de veveriţe, însă în prezent doar două astfel de rozătoare mai sar din copac în copac.

Primarul municipiului, Ovidiu Creţu, a anunţat că va lua atitudine. El vrea să cumpere câteva perechi de veveriţe şi o cuşcă de mari dimenisuni (6 metri lungime şi 3 înălţime) care să fie amplasată în parcul mare din oraş.

Investiţia, care se ridică la cinci mii de euro, va fi suportată din bugetul local. Veveriţele vor fi cumpărate de la o fermă din judeţul Galaţi.

„O volieră costă circa 3.500 de euro, iar o veveriţă costă circa 100 de euro. Va fi un alt punct de atracţie pentru că veveriţele sunt nişte animale jucăuşe sunt gingaşe sunt frumoase”, a declarat primarul municipiului Bistriţa Ovidiu Creţu, citat de Digi 24.

Cetăţenii, întrebaţi de aceeaşi televiziune, nu sunt deloc încântaţi de ideea edilului.

„Ei nu ştiu pe ce să mai strice banii, să vorbească cu pădurarii că le aduc pe gratis”, a declarat un bistriţean.

Nici conslilerii locali nu au primit cu prea mult entuziasm propunerea. „Cu 4.600 de euro cred că fac o căsuţă mică eu din lemn, nu o căsuţă pentru veveriţe. Adică mi-ar ajunge şi pentru mine, şi pentru veveriţe”, a adăugat consilierul local Alin Siserman.