Guvernul a aprobat o hotărâre privind majorarea la 335 de lei a ajutorului anual acordat veteranilor şi văduvelor de război, precum şi accidentaţilor de război, pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice, informează un comunicat al Executivului.

Potrivit sursei citate, veteranii de război, văduvele de război, precum şi accidentaţii de război în afara serviciului ordonat, care au suferit o infirmitate, vor primi un ajutor anual în cuantum de 335 de lei, acordat pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice.

În acest sens, Executivul a aprobat o hotărâre „ce stabileşte cuantumul ajutorului acordat în 2015, în creştere cu 11% faţă de cel de anul trecut, respectiv de la 300 de lei la 335 de lei”, acest cuantum stabilindu-se anual, în funcţie de evoluţia preţurilor şi posibilităţile de susţinere din bugetul de stat.

„De ajutorul anual vor beneficia 17.688 de persoane, iar plata ajutorului anual din bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice se efectuează de către casele teritoriale de pensii publice. Plata acestui ajutor se asigură de la bugetul de stat, prin bugetele ordonatorilor principali de credite care efectuează plata indemnizaţiilor de veteran de război. Suma necesară este prevăzută în bugetele Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informaţii”, menţionează comunicatul Guvernului