Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au aprobat cererea procurorilor DNA şi au dispus arestarea preventivă a colegei lor, judecătoarea Veronica Cîrstoiu pentru 29 de zile. Şi fiul acesteia, Florin Cergan, a fost arestat preventiv.
Judecătoarea Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti a fost reţinută vineri seara, 9 august 2013, pentru luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă. Cîrstoiu a primit ordonanţa de reţinere la nici două ore după ce a ajuns la DNA pentru a fi audiată în dosar. Procurorii anticorupţie au anunţat că au primit avizul  Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii pentru a o putea reţine pe Cîrstoiu.

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu este acuzată de luare de mită şi trafic de influenţa într-un dosar cu o şpagă de peste un milion de euro. DNA susţine că judecătoarea ce a primit bani pentru a da anumite soluţii în diverse dosare. În aceeaşi cauză, fiul Veronicăi Cîrstoiu, este acuzat de complicitate la trafic de influenţă. Florin Cergan a fost prins în flagrant de procurori în timp ce primea 50.000 de euro. Potrivit DNA, banii urmau să ajungă la Veronica Cîrstoiu, care, la rândul ei, ar fi trebuit să-i dea mai departe unui alt judecător.