Bradul, acest copac care îşi păstrează frunzele verzi şi iarna, este simbolul sărbătorilor de sfârşit de an, iar împodobirea lui de Crăciun întruchipează reînnoirea vieţii. A fost decorat cu flori, fructe uscate şi grâu în timpul sărbătorilor Solstiţiului de iarnă. În Imperiul Roman, 25 decembrie era considerată ziua renaşterii soarelui. Cu această ocazie, romanii îşi făceau reciproc daruri sau îşi împodobeau casele cu ramuri de conifere. Prin forma sa triunghiulară, bradul simbolizează  Sfânta Treime, iar podoabele cunoaşterea şi bogăţia, la fel ca pomul sacru din Grădina Edenului, în care se găseau merele, fructele cunoaşterii.

 

Când se împodobeşte bradul de Crăciun. Tradiţii şi obiceiuri

 

În vremurile actuale, oamenii aleg  să împodobească bradul în funcţie de timpul lor liber, însă, conform tradiţiei creştine, bradul şi  decoraţiunile sunt montate în seara zilei de 24 decembrie, adică în Ajunul Crăciunului. Atunci, un înger şi o stea se vor aşeza în vârful pomului, ca reprezentare a îngerilor şi a stelei de la Bethleem. Cu toate acestea, pentru a ne trezi acele emoţii magice din copilărie sau pentru a ne crea starea de bine, bradul este cel mai adesea împodobit cu două sau chiar trei săptămâni înainte de Crăciun, mai precis la începutul lunii decembrie.

 

Când se împodobeşte bradul de Crăciun 2022. Culori care sunt în tendinţe

 

Din nou în acest an, culorile tradiţionale de Crăciun, anume verdele şi  roşul, rămân atemporale. Dar nimic nu ne împiedică să renunţăm la  unele obiceiuri şi să optăm pentru o paletă de tonuri pastelate sau să ne lăsăm tentaţi de reunirea reuşită între roşu şi alb. Putem fi şi mai îndrăzneţi, optând pentru o singură culoare: alb, de exemplu, ca să creăm o atmosferă polară.

 

Când se împodobeşte bradul de Crăciun 2022. Culori care sunt în tendinţe pentru bradul de Crăciun, în acest sfârşit de an

 

Culori brad de Crăciun 2022-2023

Roşul

Roşul rămâne un mare clasic al bradului de Crăciun. Totodată este culoarea costumului Moşului, dar şi a bucuriei şi căldurii căutate în timpul reuniunilor de familie. Totuşi, dacă ezităm între un Crăciun tradiţional şi unul modern, pariem pe vişiniu, care se va dovedi a fi un compromis bun.

 

Verdele

Verdele este cealaltă culoare clasică de Crăciun datorită bradului. Dar în zilele noastre verdele nu se limitează numai la copac, această culoare o găsim şi în accesorii: feţe de masă, şerveţele etc.

 

Albul

Albul este culoarea esenţială pentru decorul nostru de Crăciun şi se potriveşte cu orice. Un brad cu ghirlande şi globuleţe albe ne va da  impresia că zăpada a căzut pe el. În plus, putem avea o multitudine de elemente decorative albe împrejurul copacului (figurine de om de zăpadă, reni, urşi polari, veveriţe sau iepuri de zăpadă).

 

Argintiul

Este o culoare care se va îmbina perfect cu albul, deoarece sunt cele doua culori principale ale unui decor nordic reuşit. Asta nu înseamnă că-l vom favoriza pentru a nu pierde latura de iarnă adusă de alb. Argintiul va folosi mai mult pentru a sublinia albul. Prin urmare, îl vom integra în  elemente decorative (brazi mici argintii sau chiar conuri de pin argintii).

 

Culorile pastelate

Pentru a schimba tonurile de alb şi argintiu care pot părea plictisitoare, cele pastelate vor crea o atmosferă plăcută în casa noastră în timpul sărbătorilor. Integrarea tuşelor de culoare se poate face prin ghirlande uşoare, agăţate pe pereţi în culori calde, precum roz pastel. fFreşte, putem aduce o notă unică decorului prin aranjarea unor elemente de culoare neaşteptată, cum ar fi un con de pin albastru sau un brad mic roz.

 

 

 

Sursa: www.stiridinlume.ro