Anglia. Studenţii nu pot reveni în campusurile universitare după vacanţa de Crăciun până la jumătatea lunii februarie. Cursurile se vor desfăşura online, cu excepţia studenţilor la medicină  care vor face faţă în faţă un număr redus de cursuri.

 

Şcolile primare, şcolile secundare şi liceele vor face cursuri online, cu excepţia copiilor angajaţilor din domenii cheie şi a copiilor vulnerabili.

 

Premierul Boris Johnson consideră că în aceste condiţii nu este posibil ca examenele să se desfăşoare în mod normal în această vară. El a spus că vor fi concepute ”aranjamente alternative” pentru modul în care vor fi acordate notele pentru anul universitar 2020/21.

 

Guvernul a promis, de asemenea, să ofere tablete elevilor.

 

Totodată autorităţile spun că vor continua să asigure mese gratuite şi în perioada în care şcolile sunt închise elevilor care aveau dreptul la acestea. Creşele, grădiniţele şi şcolile speciale vor rămâne deschise.

 

Ţara Galilor. Toate şcolile şi liceele vor face cursuri online până pe 18 ianuarie, continuând, ca şi în Anglia, să fie oferite mese gratuite acasă pentru elevii care au dreptul la acestea.

 

Şcolile primare şi secundare vor rămâne deschise pentru copiii vulnerabili şi cei ai căror părinţi sunt lucrători cheie. În ceea ce priveşte şcolile speciale, guvernul galez recomandă să rămână deschise dacă se poate.

 

Examenele programate şi evaluările formale pot continua, iar elevii pot merge la şcoală sau la facultate pentru a le susţine, deşi examenele de final de ciclu şcolar (de nivel GCSE, AS şi A) au fost deja anulate în Ţara Galilor pentru vara 2021.

 

Universităţile au suspendat cursurile faţă în faţă, iar studenţii nu pot reveni în campusuri până nu vor fi  anunţaţi că pot relua cursurile.

 

Scoţia. Vacanţa de Crăciun a fost prelungită până la 11 ianuarie. Şcolile primare şi secundare vor rămâne închise până la 1 februarie, iar elevii vor învăţa de la distanţă. ”Situaţia va fi revizuită la mijlocul lunii ianuarie”, a spus premierul scoţian.

 

Irlanda de Nord. Elevii din învăţământul primar vor desfăşura cursurile online săptămâna aceasta, în timp ce şcolile secundare vor continua învăţarea la distanţă întreaga lună.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro