Autorităţile din Spania au impus noi reguli pe plajă! Ce nu mai au voie să facă turiştii de acum înainte. Amenda este de până la 750 de euro pentru cei care nu respectă aceste reguli! Iată ce trebuie să ştii înainte de a merge la plajă în Peninsula Iberică.

 

Amenzi mari pentru cei care nu respectă regulile pe plajele din Spania

 

Autorităţile spaniole vin cu noi reguli pentru turiştii care merg la plajă. Aceştia riscă amenzi de până la 750 de euro dacă nu renunţă la obiceiul de a-şi rezerva locul pe plajă. Până acum, ibericii obişnuiau să meargă la plajă cât de dimineaţă posibil, pentru a prinde un loc foarte aproape de apă.

 

Îşi instalau umbrela de soare şi şezlongul şi în acest fel îşi rezervau un loc foarte bun. După aceea însă, mulţi dintre ei nu stăteau la plajă ci plecau prin oraş, lăsându-şi obiectele acolo. Aşadar, cei care vor continua să facă asta vor risca să rămână fără lucruri, ba mai mult să fie şi amendaţi. Poliţiştii care patrulează în zonele respective le vor confisca obiectele şi îi vor amenda cu sume cuprinse între 300 şi 750 de euro.

 

Ce alte reguli au mai fost impuse de autorităţi

De asemenea, o serie de alte reguli au fost impuse de autorităţi, pe plajele din Spania, prevăd ca, începând cu data de 8 iulie, turiştii să nu mai aibă voie să fumeze pe plaja din Barcelona. Regula se aplica deja în alte zone din Spania, cum ar fi Majorca.

 

Cei care aleg să facă plajă în Spania nu vor mai avea voie nici să folosească săpunul şi şamponul în timp ce se scaldă în apele mării. Acest obicei este ilegal în Spania, din cauza efectelor nocive pe care le pot provoca produsele mediului, se arată într-un material de la Digi24.

 

O nouă regulă ce poate părea un pic ciudată a fost introdusă la Vigo, în Galicia. Potrivit acesreia, turiştii sunt amendaţi cu 750 de euro dacă urinează în mare. Nu se ştie cu exactitate cum vor fi prinşi aceştia, dar cert este că vor exista mai multe toalete pe plaje.

 

Totodată, pe unele plaje din Spania este interzis să se facă grătare, iar în San Sebastian, petrecăreţii care se aventurează să înoate în mare după câteva pahare de alcool vor fi nevoiţi să achite factura pentru propria salvare.

 

În multe zone din ţară, precum Valencia, sau San Pedro de Pinaltar, este interzis dormitul sau campatul pe plajă, picnicul sau focul de tabără.

 

De asemenea, în Barcelona, Malaga şi în Palma de Mallorca turiştii nu au voie să se plimbe prin oraş, nici pe promenadele de lângă plajă, în costume de baie, sau în pantalonii de plajă, fără tricou în cazul bărbaţilor.

 

Plajele din Spania sunt guvernate de fiecare regiune în parte, astfel încât se pot întâlni adesea reguli specifice.

 

 

 

Sursa: www.stiridinlume.ro