Hackerii de la Anonymous au ţinut să le transmită un mesaj românilor, după meciul România - Grecia, 0-1.

„FRF a dat bilete gratuite la câteva sute de refugiaţi ucraineni. Mamici cu copii asista la meciul dintre Romania si Grecia si par sa se bucure cu adevarat #Славадоброму”, a fost mesajul postat de Anonymous pe Twitter.

 

Informaţia livrată de unul dintre conturile de Twitter cele mai active ale grupului Anonymous a fost preluată de la jurnalistul Emanuel Roşu, care a asistat la meci.

 

Înainte de amicalul dintre România şi Grecia, FRF a trimis invitaţii şi către 15 copii, jucători la clubului ucrainean Athletic Odesa.

 

„Mesajul nostru este unul ferm, de sprijin şi solidaritate faţă de copii şi de familiile lor, care se vor afla aici în perioada următoare. Cât veţi fi aici, noi o să încercăm să fim cât mai aproape. Fotbalul este pentru noi o familie internaţională şi acesta este motivul pentru care ne implicăm. Ca să ajutăm copiii să se simtă cât mai bine aici, ne-am gândit să-i ajutăm să joace fotbal, pentru că acest lucru îi va aduce împreună cu alţi copii”, le-a transmis Răzvan Burleanu familiilor prezente. La întâlnire a fost prezent şi Florin Şari, Manager CSR al FRF şi coordonator al programului de ajutorare.

 

În cadrul acestei acţiuni, copiii au avut ocazia să-i cunoască şi pe studenţii Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport care îi vor antrena în următoarele trei luni. Antrenamentele vor avea loc în Complexul Tei, de două ori pe săptămână”- mai multe detalii AICI.

 

Anonymous i-a declarat război lui Vladimir Putin după ce armata rusă a invadat Ucraina pe 24 februarie. Din acel moment, hackerii s-au implicat activ în diverse acţiuni de sprijinire a ucrainenilor.

 

Au atacat cibernetic Rusia şi au promovat în mediul online a campaniilor umanitare îndreptate către cetăţenii ucraineni care au de suferit de pe urma războiului.

 

 

 

 

Sursa: www.sport.ro