Schimbare uriaşă pentru o ţară! Locuitorii au fost uluiţi în momentul în care au aflat veştile incredibile. Weekendul o să fie modificat începând cu 1 ianuarie 2022, astfel că mulţi care lucrează în sectorul public o să se bucure de ce îşi doresc să facă autorităţile.

 

În ce ţară o să se schimbe weekendul

 

Mulţi visează să petreacă mai mult timp cu familia sau să se ocupe de diferite activităţi vinerea. Totuşi, în timp ce majoritatea lucrează după un program fix, se pare că o ţară s-a decis să vină cu o veste uriaşă pentru cei care lucrează în sectorul public! Weekendul o să fie mult mai lung începând cu anul viitor.

 

De asemenea, mulţi români îşi doresc să îşi petreacă vacanţa în respectiva ţară sau să se mute definitiv acolo pentru a profita de tot ce are de oferit.

 

Anunţ spectaculos pentru toţi cei care locuiesc în Emiratele Arabe Unite! Săptămâna de lucru o să fie redusă la patru zile şi jumătate, iar weekendul o să fie mutat din vineri-sâmbătă în sâmbătă-duminică. Schimbările o să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2021.

 

Ce anunţ a fost făcut

 

Noua măsură o să fie obligatorie pentru toţi cei care lucrează în sectorul public. Astfel, autorităţile speră să îmbunătăţească competivitatea ţării prin faptul că multe persoane o să fie libere începând cu vineri după-amiaza. Schimbările sunt valabile inclusiv pentru şcoli, anunţă Reuters.

 

Săptămâna de lucru o să înceapă luni şi o să se încheie vineri, la ora 12:00, înainte de rugăciunile care o să aibă loc la ora 13:15 pe tot parcursul anului. Guvernul îşi doreşte ca weekendul mai lung să crească productivitatea, dar şi să îmbunătăţească echilibrul dintre viaţa privată şi viaţa profesională.

 

„Acest weekend prelungit face parte din eforturile guvernului Emiratelor de a ameliora echilibrul între muncă şi viaţa personală (…), precum şi de a creşte performanţele ţării în materie de competitivitate economic.”, a transmis agenţia de presă oficială a Emiratelor Arabe Unite, WAM.

 

Weekendul occidental, implementat în Emiratele Arabe Unite

 

În urmă cu mai puţin de o săptămână, fostul protectorat britanic a sărbătorit a 50-a aniversare a formării sale. Astfel, weekendul în stil occidental a fost implementat după acest eveniment. Totuşi, de ani de zile se zvonea despre această măsură importantă pentru cetăţeni.

 

Mai mult, Emiratele Arabe Unite o să devină singurul stat din Golf care îşi schimbă weekend-ul. Până în acest moment, nu există detalii despre măsurile care o să fie luate pentru cetăţenii care lucrează în sectorul privat.

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro