Guvernul de la Roma a decis că profesorii trebuie să prezinte dovada faptului că nu sunt bolnavi de Covid înainte de a intra la cursuri. Măsură intră în vigoare de la 1 septembrie şi se referă şi la studenţi. Totodată, aşa numitul Certificat Verde (Green Pass) va fi obligatoriu pentru călătoriile cu avionul, trenul, autobuzul sau vaporul. Conform deciziei adoptate de guvern, profesorii nu vor putea lucra fără certificat şi după cinci zile de absenţă nu vor mai fi plătiţi.

 

”Alegerea guvernului este de a investi cât mai mult posibil în Green Pass pentru a evita închiderile şi pentru a proteja libertatea”, a precizat ministrul Sănătăţii.

 

Green Pass este un certificat digital sau printat pe hârtie care atestă că o persoană a fost vaccinată, a fost testată negativ pentru Covid-19 sau a trecut prin boală. În încercarea de a accelera campania de vaccinare, pentru a combate varianta Delta care este mult mai contagioasă şi se răspândeşte mult mai rapid, autorităţile italiene au decis deja că începând cu 6 august Certificatul Verde este necesar pentru a putea merge la restaurant şi pentru o serie de servicii şi activităţi de de agrement.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro