Instituţia a marcat cele 13 destinaţii cu roşu închis (peste 960 de cazuri noi la 100 de mii de persoane) pe harta cu ţările europene cu risc epidemiologic ridicat. Aşadar, ECDC recomandă turiştilor să evite destinaţii precum insulele Mykonos, Santorini, Rodos, cele mai importante destinaţii turistice din Grecia, care atrag milioane de persoane în sezonul estival.

 

Potrivit Reuters, un oficial din cadrul guvernului Greciei a declarat că insulele Mykonos şi Ios, o altă destinaţie turistică populară, se află la “un pas” de impunerea restricţiilor antiepidemice. Acesta a precizat că situaţia se înrăutăţeşte şi în insulele Zakynthos, Tinos, Lefkada, Santorini, Paros şi Rodos.

 

Grecia, a cărei economie depinde în mare parte de turism, s-a bazat pe promovarea conceptului de “insule fără Covid” (Covid-free) pentru a atrage turiştii.

 

Reamintim că, astăzi, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă din România a actualizat lista cu clasificarea statelor în funcţie de rate de incidenţă cumulată, iar Grecia va intra, de duminică, pe lista ţărilor din zona roşie. Aşadar, toţi turiştii români nevaccinaţi care se întorc din Grecia trebuie să stea în carantină.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro