”Situaţia devine foarte gravă: aceste măsuri nu vor fi suficiente pentru a ne ajuta să trecem peste iarnă. Să ne bazăm doar pe speranţă, nu ne va ajuta”, le-a spus ea colegilor de partid, într-o discuţie cu privire la numărul tot mai mare de cazuri de coronavirus din Germania, relatează Reuters. Participanţii la discuţie spun că Merkel ar sugera astfel necesitatea înăspririi restricţiilor.

 

Şi ministrul Economiei, Peter Altmaier, a declarat că măsurile guvernului pentru a contracara  pandemia de coronavirus au fost insuficiente. “Se poate şi trebuie să spunem că măsurile anterioare nu sunt suficiente pentru a opri cu adevărat al doilea val de infecţii”, a spus el.

 

Carantina parţială şi regulile de distanţare socială aflate în vigoare de la începutul lunii noiembrie au încetinit, însă nu au oprit răspândirea bolii.

 

Unităţile de terapie intensivă din unele spitale Covid ating capacitatea maximă, susţine reprezentatul federaţiei spitalelor, atrăgând atenţia asupra presiunii la care este supus sistemul sanitar. Un număr mare de asistente medicale sunt infectate cu coronavirus sau sunt în carantină.

 

Preşedintele Federaţiei Spitalelor, Gerald Gass, a declarat că în prezent există 40% mai mulţi pacienţi cu COVID-19 în unităţile de terapie intensivă decât în ​​timpul primului val din primăvară. Gass a precizat că în unele state, precum Saxonia, numărul pacienţilor internaţi la ATI este şi de cinci ori mai mare decât în ​​aprilie.

 

Regiunea Bavaria din sudul Germaniei, care a înregistrat până acum numărul cel mai mare de decese cauzate de coronavirus din ţară, a anunţat duminică impunerea unei carantine mai dure, începând de miercuri 9 decembrie până pe 5 ianuarie.

 

Germania a înregistrat de la începutul pandemiei peste 1,18 milioane de cazuri şi peste 19 mii de decese.

 

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro