Guvernul lui Giuseppe Conte a decis ca în perioada 21 decembrie – 6 ianuarie călătoriile între diferite regiuni (inclusiv cele înspre şi dinspre provinciile autonome Trento şi Bolzano) vor fi interzise. Excepţie fac doar călătoriile în interes de serviciu, cele în scop medical şi situaţiile de o necesitate deosebită. Guvernul a anunţat deja că staţiunile de schi vor fi închise în perioada Crăciunului şi Anului Nou.

 

Ministrul adjunct al Sănătăţii, Sandra Zampa, a anunţat că slujba din Ajunul Crăciunului trebuie să se încheie în jurul orei 20:30, astfel încât credincioşii să se poată întoarce acasă înainte de ora 22. Recomandă cetăţenilor să nu invite acasă alte persoane din afara familiei pentru mesele festive.

 

În ultimele săptămâni, Italia a înregistrat cele mai multe decese zilnice din cauza Covid-19 decât orice altă ţară europeană şi chiar dacă numărul cazurilor noi şi al internărilor în spitale încetineşte, guvernul este îngrijorat că adunările de sărbători ar putea duce la reizbucnirea infectărilor.

 

Şi guvernul spaniol a anunţat interzicerea călătoriilor între regiuni în perioada 23 decembrie – 6 ianuarie, dar va permite vizitarea „rudelor şi prietenilor apropiaţi”.

 

De asemenea, întrunirile de sărbători au fost limitate la 10 persoane, însă a fost prelungit programul până la ora 1.30 pe 24 şi 31 decembrie, şi până la ora 23 pe 5 ianuarie, în ajunul Zilei Trei Regi.

 

Toate regiunile spaniole au convenit asupra restricţiilor de călătorie de Crăciun, cu excepţia Madridului, care respinge categoric închiderea frontierelor, şi a Cataloniei, care s-a abţinut, susţinând că are deja propriul său plan în vigoare. Catalonia a declarat starea de alertă şi a interzis deja deplasările.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro