O femeie din statul american New Jersey se luptă de 7 ani cu Fiscul din Statele Unite pentru a dovedii că este în viaţă, relatează Insider.

 

Samantha Dreissig, în vârstă de 25 de ani, a declarat pentru CBS că încearcă de ani de zile să clarifice o încurcătură administrativă în urma căreia a fost declarată moartă şi care i-a cauzat probleme cu Fiscul tatălui ei.

 

„Ultima persoană cu care am vorbit de la Fisc mi-a spus, şi citez ‘Wow, eşti decedată în toate sistemele noastre’”, le-a relatat Dreissig jurnaliştilor de la CBS.

 

Aceasta a prezentat scrisori primite de la Fisc care afirmă că numărul său de securitate socială (n.r. echivalentul CNP-ului românesc) a fost blocat de Administraţia Securităţii Sociale deoarece „aparţine unei persoane decedate”.

 

Dreissig le-a mai spus celor de la CBS că ultima ei corespondenţă cu un agent al Fiscului a avut loc în urmă cu peste un an, înainte de pandemia de COVID-19.

 

Femeia speculează că eroarea administrativă s-a întâmplat în 2014, an în care mama sa a murit de cancer ovarian, când a încercat să îşi depună declaraţia fiscală fără să reuşească acest lucru.

 

„Mi-au spus ‘nu, ne pare rău acest cont este legat de o persoană decedată’”, a povestit aceasta.

 

Însă este neclar cum ar fi putut avea loc confuzia administrativă deoarece Dreissig nu are nici acelaşi nume, nici acelaşi prenume ca mama sa.

 

Femeia a mai relatat că din cauza încurcăturii tatăl său nu a putut să o treacă ca fiind în întreţinerea sa. „Vreau sincer ca Fiscul să ştie că sunt în viaţă şi vioaie”, a declarat aceasta.

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro