Germania a clasat duminică drept o regiune cu risc mare covid-19 departamentul francez Moselle, unul dintre cele mai afectate de epidemie, a anunat secreatrul francez însărcinat cu Afaceri Europene Clément Beaune, care cere Berlinului să nu impună controale ”stricte”, care să fie echivalentul unei ”cvasi-închideri a frontierei”, relatează AFP.

 

”Autorităţile germane tocmai au clasat Moselle drept zonă de circulaţie a variantelor (noului coronavirus), ceea ce implică în mod normal măsuri extrem de stricte, de cvasi-închidere a frontierei (....). Noi nu vrem acest lucru”, a anunţat el duminică la postul France Inter.

 

Germania impune astfel un test PCR zilnic celor 16.000 de muncitori transfronatlieri.

 

”Discutăm în acest moment cu autorităţile germane (...) cu privire la cei 16.000 de locuitori din Moselle, care nu se deplasează din motive turistice sau secundare, cu pentru a munci”, subliniază secretarul de stat.

 

”Ceea ce se aplică în mod normal sunt teste PCR zilnic şi motive extrem de stricte pentru trecerea frontierei. Vrem să relaxăm acest lucru. Nu vrem acest lucru (...). Încercăm să atenuăm acest lucru cât mai mult posibil”, subliniază el.

 

”Discutăm mult cu vecinii noştri germani (...). Cred că aceste discuţii sunt pozitive şi nu mă îndoiesc că (germanii) vor ţine cont de situaţia de la frontieră”, a declarat la BFMTV, în acelaşi timp, ministrul francez al Muncii Élisabeth Borne.

 

 

 

 

 

Sursa: www.news.ro