Un şofer român de TIR a fost înjunghiat mortal de un atacator necunoscut pe o autostradă din Franţa. S-a întâmplat într-o parcare din nordul ţării, iar luni, procuratura din Amiens a anunţat deschiderea unei anchete.

 

Mihai Spătaru se afla, duminică, într-o parcare de pe autostrada N28 din Franţa, alături de soţia sa. Tânărul i-a spus soţiei că merge la toaletă şi să verifice încărcătura. După ce a coborât şi a ajuns în spatele camionului, Mihai a fost atacat cu sabia de un individ.

 

Soţia sa a fost martoră la tragedie, dar până să intervină, criminalul a fugit.

 

Ilie Matei- "Omul soselelor", a povestit într-o postare pe Facebook tragicul incident şi, spune el, strigătele de ajutor ale femeii ar fi fost auzite de ceilalţi şoferi aflaţi în parcare, însă niciunul nu a coborât pentru a sări în ajutor.

 

Autorităţile nu au în acest moment nici un fel de informaţii privind criminalul sau motivul comiterii crimei.

 

Şoferii de TIR care circulă prin Europa spun că nu este exclus ca atacatorul să fie un migrant sau mai mulţi pentru că nu este primul indicent de acest fel.

 

Adriana Mureşan, şofer de TIR: Se pare că nu avea destinaţia Marea Britanie, dar era pe traseu. Mulţi îşi pun pe spate că nu merg în Anglia pentru că circulând în acea zonă te expui unui pericol. Noi bănuim, pentru că nu este primul caz, că este vorba despre migraţii care asaltează camionele care ajung în Anglia cu feribotul sau cu trenul. Au fost multe probleme, au fost multe camioane atacate, mulţi şoferi răniţi, au fost şi cazuri de morţi. Cine trebuie să ia măsuri în acea zonă nu ia măsuri pentru protecţia şoferilor care traversează acel culoar. Au fost atacuri la coloane de camioane autostrada blocată în intrarea în port ziua în amiaza mare.

 

La sfârşitul săptămânii trecute, peste 100 de migranţi au blocat şoseaua de centură care duce spre portul Calais şi au atacat cu pietre TIR-urile care se îndreptau spre Anglia, încercând astfel să-i oblige pe şoferi să-i urce în remorci. Un român s-a aflat printre şoferii prinşi în blocaj şi a filmat scene teribile.

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro