Şeful companiei aeriene Qantas este convins că în curând doar persoanele vaccinate anti-Covid vor mai putea călători în afara ţării cu avionul, potrivit BBC.

 

Vaccinurile împotriva Covid-19 sunt considerate cruciale pentru reluarea călătoriilor la capacitate maximă, în condiţiile în care numărul pasagerilor a scăzut cu peste 75% anul trecut.

 

Directorul executiv al Qantas, Alan Joyce, a declarat că multe guverne au purtat discuţii privind introducerea vaccinării ca o condiţie de intrare în ţară. Şi chiar dacă autorităţile nu vor lua o astfel de decizie, el spune că operatorul aerian ar trebui să o impună.

 

„Avem datoria de a avea grijă de pasagerii noştri şi de echipaj şi toate persoanele de la bordul aeronavei trebuie să fie în siguranţă”, a declarat Alan Joyce.

 

El a adăugat că vor trebui modificate condiţiile în care biletele de avion vor putea fi rezervate şi este de părere că pasagerii vor accepta schimbările.

 

„Marea majoritate a clienţilor noştri cred că este o idee bună - 90% dintre persoanele întrebate cred că trebuie ca oamenii să fie obligaţi să se vaccineze pentru a putea călători în străinătate”, a declarat şeful Qantas.

 

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro