Grecia plănuieşte ca până la finalul lunii martie să ridice restricţiile impuse de pandemie din sectorul vânzărilor cu amănuntul şi să redeschidă şcolile. Totodată, guvernul de la Atena a anunţat că va începe redeschiderea sectorului turistic înaintea sezonului de vară, cel mai probabil în luna mai, transmite Reuters.

 

Anunţul a fost făcut luni de purtătoarea de cuvânt a guvernului de la Atena, Aristotelia Peloni, care a subliniat însă că decizia finală va depinde de datele privind evoluţia situaţiei epidemiologice.

 

Astfel, guvernul de la Atena speră ca pe măsură ce campania de vaccinare progresează, să poată permită deschiderea teraselor în luna aprilie şi să repornească turismul începând cu luna mai. Sectorul turistic generează 20% din PIB-ul Greciei şi angajează una din cinci persoane din această ţară.

 

Totodată, ministrul de Finanţe grec Christos Staikouras a declarat luni, în timpul unui interviu la radio, că scenariul de bază al executivului vizează redeschiderea economiei începând cu 22 martie.

 

Grecia, care a înregistrat 6.758 de decese cauzate de Covid-19, a fost forţată recent să extindă măsurile de carantină din zona metropolitană Atena până pe 16 martie din cauza creşterii numărului de cazuri, însă Peloni susţine că există motive de speranţă.

 

„Încă avem câteva zile dificile în faţa noastră. Dar suntem pe ultima sută de metri a acestei curse”, a afirmat purtătoarea de cuvânt.

 

În total Grecia a raportat 205.120 de contagieri cu SARS-CoV-2 de la depistarea primului său caz în urmă cu un an.

 

 

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro