Guvernul intensifică, astfel campania de testare pentru COVID prin oferirea gratuită pentru toţi cetăţenii a testelor rapide de antigen care pot fi efectuate acasă.

 

De la 1 martie, testele vor fi distribuite gratuit în peste 800 de farmacii şi se vor adăuga testelor PCR care se efectuează deja în centrele de testare. Guvernul se aşteaptă ca prin această modalitate să fie efectuate până la 3,5 milioane de teste pe săptămână, dintre care 2,2 milioane să fie făcute în şcoli. Săptămâna trecută, după ridicarea carantinei şi redeschiderea şcolilor, au fost efectuate aproape două milioane de teste în centre de testare, farmacii şi şcoli.

 

”Testarea intensivă este cheia pentru cel mai bun control posibil al infectărilor”, a declarat cancelarul Sebastian Kurz, subliniind totodată că Austria este printre ţările care testează cel mai mult în Europa. ”Şi cu testele şcolare suntem primii din Europa”, a mai spus Kurz.

 

”Scopul este ca cel puţin jumătate din populaţie să se testeze acasă cel puţin de două ori pe săptămână”, a explicat epidemiologul Pamela Rendi-Wagner.

 

 

 

 

sursa: www.biziday.ro