Premierul Scott Morrison a pus economia Australiei în „hibernare”, iar în această perioadă statul ajută companiile să îşi păstreze angajaţii. Astfel, la finalul crizei, firmele vor putea pleca la drum cu motoarele turate la maximum, transmite Mediafax.

 

Paul, un român stabilit în Sydney, explică situaţia.

 

„Eu am totuşi noroc că încă mai am serviciu, lucrez de acasă. Alţii nu sunt aşa norocoşi, dar chiar şi pentru ei guvernul australian oferă un pachet de 1.500 de dolari la fiecare două săptămâni. Există mai multe pachete şi pentru afaceri, ca să continue să îşi plătească angajaţii”, povesteşte Răzvan Paul, român stabilit în Sydney.

 

Jumătate din forţa de muncă a Australiei, adică şase milioane de oameni, va beneficia de aceste măsuri. În schimb, statul nu are milă de cei care încalcă legea. Amenzile pot ajunge până la 50.000 de dolari australieni şi un an după gratii.

 

„În general, lumea, aici în Australia, e destul de ok cu ţinutul distanţei, au grijă să se spele pe mâini. Să nu se adune prea multe persoane în acelaşi loc”, adaugă Răzvan Paul.

 

Până acum, Australia reuşeşte să menţină un număr destul de mic al îmbolnăvirilor cu coronavirus – 4.200. 18 oameni au murit.

 

 

 

 

Sursa: www.reporterglobal.ro