Pandemia de coronavirus şi autoizolarea pun la încercare cuplurile căsătorite. Tot mai mulţi soţi cer divorţul, iar avocaţii din New York spun că numărul clienţilor a crescut şi cu 50%.

 

Mai mulţi avocaţi din New York, specializaţi în divorţuri, au povestit că, în ultima săptămână, numărul celor care le-au solicitat serviciile a crescut cu 50%. Nevoiţi să petreacă mult timp împreună, tot mai mulţi soţi descoperă că nu le mai place atât de mult de partenerul de viaţă şi cer separarea.

 

„Oameni, care au avut, până acum, un program foarte încărcat, sunt brusc izolaţi împreună, într-un moment de nelinişte maximă”, spune William D. Zabel, un celebru avocat din New York, printre ai cărui clienţi se află miliardarul George Soros sau vedeta de radio Howard Stern.

 

Nu ajută prea mult nici incertitudinea financiară generată de pandemie. Spectrul unei viitoare crize financiare, riscul ca unul dintre soţi să îşi piardă locul de muncă sau care este deja şomer pun o presiune suplimentară asupra cuplurilor căsătorite.

 

Sunt şi persoane care vor profita de criza financiară pentru a divorţa. Este vorba de soţii bogaţi, care vor profita de moment pentru a plăti o pensie alimentară mai mică. Aşa că specialişţtii se aşteaptă şi la divorţuri celebre în perioadă următoare.

 

China a anunţat şi ea o creştere a numărului cererilor de divorţ, imediat după ieşirea din carantină.

 

 

 

 

Sursa: www.descopera.ro