Guvernul italian a decis, miercuri, sa inchida toate scolile si universitatile pana la jumatatea lunii martie, din cauza epidemiei de coronavirus.

 

Decizia a fost luata de premierul Giuseppe Conte dupa o sedinta avuta cu ministrii sai, la Palatul Chigi din Roma, sediul Guvernului italian.

 

Precizam ca ultimul bilant al autoritatilor din Italia anunta 79 de decese din cauza COVID-19, 2.263 de persoane testate pozitiv, dar si 160 de cazuri de vindecare, potrivit la Repubblica.

 

Agentia de presa italiana ANSA scrie ca cetatenii vor trebui, timp de cel putin 30 de zile, sa isi schimbe radical stilul de viata: fara strangeri de mana, fara imbratisari, fara participari la evenimente unde s-ar strange multa lume, aici fiind incluse si evenimentele sportive. Totusi, o decizie finala in acest sens va fi luata in urmatoarele ore, potrivit sursei citate.

 

De asemenea, Guvernul isi propune sa consolideze sistemul de sanatate, cu o crestere de 50% a numarului de locuri in terapie intensiva, care sunt vitale in acest context.

 

Ramane de vazut ce masuri va lua guvernul de la Roma pentru a diminua impactul epidemiei de coronavirus asupra tarii.

 

Intre timp, italienii se tem ca se alege praful de agricultura lor, din cauza masurilor impuse de Romania pentru coronavirus.

 

Un specialist in domeniu, Lorenzo Bazzana, manager economic al Coldiretti (asociatia cultivatorilor agricoli), sustine ca, intre altele, de vina ar fi si Romania, din cauza masurilor de carantina pe care le-a impus asupra cetatenilor sai.

 

El a evocat carantina impusa de guvernul roman cetatenilor care se intorc din Italia, intrucat "acest lucru ii descurajeaza pe multi dintre cei peste 100.000 de romani care se deplaseaza in mod regulat in Italia pentru a lucra la diverse ferme".

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.ziare.com