Autorităţile veterinare bulgare au anunţat miercuri că vor eutanasia 17.000 de porci după ce au descoperit un focar de pestă porcină la o fermă din nordul ţării, a cincea unitate de creştere a porcinelor lovită de acest virus, transmite Reuters.

 

Focarul a fost descoperit la o fermă din satul Balgarsko Slivov, aflat la 15 kilometri de oraşul Svishtov de pe Dunăre.

 

Peste 100.000 de porci au fost deja sacrificaţi în alte patru ferme în ultimele două săptămâni.

 

Vineri, poliţia de frontieră română a transmis că autorităţile bulgare au informat că mai multe regiuni din partea de nord a Bulgariei au fost declarate zone calamitate de "pesta porcină africană" şi iau măsuri pentru limitarea răspândirii.

 

În acest sens, autorităţile bulgare interzic importurile de materii prime şi/sau produse alimentare de origine animală care conţin carne de porc, cu excepţia cazului în care acestea sunt însoţite de o documentaţie veterinară corespunzătoare.

 

Cetăţenii români care se prezintă la punctele de trecere a frontierei româno-bulgare pentru a intra în Republica Bulgară pot fi supuşi controlului fizic al mijlocului de transport , urmărindu-se identificarea materiilor prime şi a produselor de origine animală, în vederea confiscării acestora, potrivit sursei citate.

 

 

 

 

Sursa: www.m.hotnews.ro