“Paşaportul verde (anti-Covid) este esenţial dacă vrem să menţinem firmele deschise”, a declarat premierul Mario Draghi, care a intenţionat să îl facă obligatoriu şi pe mijloacele de transport în comun, dar nu a reuşit să obţină acordul tuturor membrilor cabinetului său de uniune naţională. În schimb, toate partidele au fost de acord să menţină cluburile de noapte şi discotecile închise, chiar şi pentru cei vaccinaţi.

 

La fel ca în România, paşaportul Covid a fost introdus în Italia luna trecută, dar până acum a fost folosit doar pentru călătorii în Uniunea Europeană, pentru accesul în casele de îngrijire a bătrânilor sau la evenimentele private, aşa cum ar fi nunţile şi botezurile. Decizia guvernului de a-i lărgi aria de obligativitate a urmat unei mişcări similare făcute de Franţa, în contextul creşterii numărului cazurilor cu varianta Delta, foarte contagioasă.

 

Numărul de infectări înregistrate în Italia s-a dublat în ultima săptămână, atingând joi 5.057 în 24 de ore, în condiţiile în care aproximativ 48% dintre italieni sunt complet vaccinaţi, iar 62% au primit cel puţin o doză.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro