Domeniul de altitudine al staţiunii Sinaia este pregătit pentru practicarea sporturilor de iarnă. Ninsorile din ultimele zile au asigurat un strat suficient de zăpadă pe toate părtiile de altitudine. Atenţie însă, Serviciul Salvamont Sinaia recomandă tuturor împătimiţilor prudenţă maximă şi respectarea cu stricteţe a tuturor normelor de siguranţă. De asemenea, practicarea sporturilor de iarnă este posibilă doar pe pârtiile din Valea Soarelui si Valea Dorului. De la Cota 2000 se poate coborî pe Drumul de Vară doar până la Cota 1500.

Prognoza meteo pentru acest weekend este încurajatoare. Se anunţă soare, de vineri până duminică. În acest moment toate pârtiile de altitudine din Sinaia (Valea Soarelui şi Valea Dorului) sunt bătute, marcate şi pregătite pentru venirea pasionaţilor de sporturi alpine.

Ca în fiecare an, Sinaia este un caz excepţional. Dacă în toate celalalte staţiuni de iarnă de pe Valea Prahovei zăpada căzută s-a topit deja, din cauza variaţiilor mari de temperatură, la Sinaia, altitudinea mare, de 2000 de metri, a asigurat păstrarea în bune condiţii a zăpezii depuse. Vremea este minunată, iar dacă vântul nu va crea mari probleme în acest weekend, vă aşteptăm la schi!” a spus Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia, şi el un pasionat al sporturilor de iarnă.