Despre Muntii Bucegi au circulat o serie de mituri si legende, in ultimele decenii.

 

Prima legenda face referire la existenta unor tuneluri secrete ce strabat Muntii Carpati, lungi de sute de km si care, bineinteles, traverseaza si Muntii Bucegi, a caror geneza a ramas, inca, un mare mister: natura sau omul.

 

Varful Omu ar face parte, alaturi de crestele Muntilor Retezat si Ceahlau din „triunghiul de aur” al Daciei datoria energiilor emanate. Cunoscut drept sanctuar dacic.

 

Potrivit adevarul.ro, cercetatorii au studiat, de-a lungul vremii, nivelul crescut de radiatii ce se inregistreaza in aria Muntilor Bucegi: de unde provin, motivul, insa fara succes. Toate acestea raman un mister.

 

O alta legenda care circula in randul localnicilor din zona, ar vorbi despre existenta unor tezaure cu o insemnatate si o valoare extraodinara! Se pare ca fiecare domnitor primea un tezaur – in momentul numirii sale – pe care trebuia sa-l imbogateasca in timpul domniei, fara a se atinge de vreun obiect. Comori, adunate de-a lungul unor intregi generatii de domnitori ce zac… ingropate in Muntii Bucegi.

 

Si o legenda ce a devenit certitudine, datorita unei echipe de cercetatori, care in anul 1927 au demarat o serie de analize a apei din partea estica a Masivului Bucegi, pe Valea Ialomitei, cunoscuta si sub denumirea: „sapte izvoare”. Rezultatele au aratat ca apa contine zero bacterii, fapt unic in lume.

 

 

 

 

Sursa: www.haihuin2.com