Călătoriile în străinătate sunt un subiect destul de delicat, în contextul pandemiei de covid-19. Oamenii de pretutindeni sunt nerăbdători să afle unde şi când pot să îşi planifice următoarea vacanţă. Grecia se numără printre ţările care se bazează mult pe turism, aşa că îşi doresc ca acest sector să se deschidă curând. Autorităţile elene au decis ca turiştii care ajung în Grecia trebuie să prezinte un test de covid-19 negativ sau certificatul de vaccinare.

 

Ce condiţii sunt pentru o vacanţă în Grecia

Grecia încearcă să primească turişti începând cu luna viitoare. Autorităţile elene speră să deschidă ţara pentru vizitatori la mijlocul lunii mai, însă nu sunt sigure câte alte ţări din Europa vor permite călătoritul. Pandemia a afectat destul de tare economia Greciei, ţinând cont de faptul că industria turistică reprezintă aproximativ o cincime din economia ţării.

 

În plus, ţara intenţionează să vaccineze toţi lucrătorii din turism până la vară. Grecia face demersuri pentru certificate de vaccinare sau paşapoarte pentru a permite vizitatorilor străini să călătorească.

 

Ministrul Culturii, Lina Mendoni, consideră că certificatele de vaccinare sunt foarte importante pentru a face ca „toată lumea să se simtă cu adevărat în siguranţă”, astfel încât să poată veni să vadă siturile arheologice şi muzeele din Grecia.

 

„Deviza noastră este mai întâi siguranţa. Pentru personal, siturile arheologice şi muzee şi, desigur, pentru public”, a declarat ea.

UE discută planurile pentru un certificat digital comun care va arăta dacă oamenii au fost vaccinaţi, testaţi sau au anticorpi.

 

Care sunt planurile de paşaport de vaccin pentru vacanţele de vară în Europa?

Cancelarul austriac Sebastian Kurz este unul dintre cei care susţin cu tărie măsura.

 

„Cei care au fost vaccinaţi ar trebui să aibă deplină libertate”, a declarat el pentru ziarul german Bild.

 

„La fel ar trebui să fie şi pentru cei care tocmai au avut covid-19 şi, prin urmare, sunt imuni. Şi, de asemenea, toţi cei care fac un test şi pot dovedi că au un rezultat negativ.”

 

În prezent, cerinţele de testare pentru călători şi costurile variază de la o ţară la alta.Unele ţări europene acceptă teste rapide / antigen pentru intrare, în timp ce altele insistă asupra testelor PCR mai sensibile, care durează mai mult timp pentru procesare, scrie BBC.

 

Testele PCR nu trebuie să depăşească 72 de ore. Asta înseamnă că este important să rezervaţi programări la centrele de testare în avans, lăsând până la 24 de ore sau mai mult pentru a primi rezultatul care vă va permite să urcaţi în avion.

 

Dacă se întâmplă să călătoriţi într-o zi de luni sau marţi, poate fi foarte dificil în unele locuri să găsiţi laboratoare care sunt deschise duminica. În prezent, o serie de ţări insistă asupra carantinei pentru persoanele care vin din alte ţări. Guvernele europene speră că astfel dei restricţii pot fi în cele din urmă relaxate, dar acest lucru va depinde de ratele de infecţie.

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro