Bucovina este renumita pentru tradiţiile păstrate, dar şi pentru ospitalitatea localnicilor. Zona este cunoscută şi pentru numeroasele bogăţii naturale. Un astfel de loc este Vatra Dornei şi izvoarele sale minerale. Mii de turişti merg acolo an de an ca să îşi trateze diverse boli.

Vatra Dornei este situată la 110 km de Suceava şi 82 km de Bistriţa Năsăud. Oraşul este amplasat la confluenţa râurilor Dorna, Neagra Şarului şi Bistriţa şi este cunoscut încă din secolul al XIX-lea pentru resursele bogate de apă minerală. Turiştii pot alege Vatra Dornei pentru tratarea diverselor afecţiuni, dar şi pentru relaxare.

Petru Ariciuc, şef serviciu Turism Salvamont, a enumerat, pentru Digi 24, câteva dintre atracţiile locului: „Parcul balnear care a fost inaugurat în 1910, atunci a şi concertat pentru prima oară fanfara în parc. Este declarată ca zona cu ozonul cu cea mai înaltă calitate din ţara. Avem două muzee apreciate de turişti - Muzeul Etnografic, Muzeul de Ştiinţe ale Naturii. Pot să facă o plimbare cu telescaunul. Este cel mai lung telescaun din ţară. Pot să coboare pe jos să culeagă fructe de pădure”.

În fiecare an, peste 40.000 de turişti aleg să îşi petreacă vacanţa în Vatra Dornei. Resursele naturale de aici sunt exploatate doar de investitorii privaţi. Aceştia au investit în complexuri moderne, specializate pe diverse tratamente.

Pentru o zi de cazare şi de tratament, trebuie să plătiţi între 150 şi 200 de lei. Dacă vă gândiţi să alegeţi Vatra Dornei pentru relaxare, oferta pensiunilor este variată: de la două la patru margarete. Preţul unei nopţi de cazare este cuprins între 50 şi 230 de lei pentru o camera dublă, cu mic dejun inclus. În acesti bani, unele pensiuni oferă şi acces la spa, sală de fitness şi spaţiu de joacă pentru copii. Iar dacă sunteţi amatori de senzaţii tari, nu trebuie să rataţi river rafting-ul, plimbările cu ATV-ul sau mountain bike-ul.