Octavian Strunilă se află într-o perioadă extrem de grea. Acesta abia dacă-şi mai poată întreţine familia, şi-a pierdut casa şi este îngropat în datorii. Ce s-a întâmplat cu actorul şi cum a ajuns în această situaţie?

 

Octavian Strunilă şi-a pierdut casa şi are datorii uriaşe

Octavian Strunilă a devenit cunoscut datorită celebrelor telenovele Inimă de ţigan şi State de România, deşi are o carieră strălucită şi în teatru şi a avut de-a lungul anilor numeroase roluri importante. Cele două telenovele l-au propulsat spre alte producţii care au fost extrem de bine primite de români: Numai iubirea, Lacrimi de iubire, Moştenirea sau Tanti Florica. Din păcate, la fel cum au dispărut contractele sale, aşa s-au dus şi banii. Actorul a mai fost parte a unui proiect extrem de comic ce l-a avut moderator pe Mihai Bobonete. Show-ul se numea Jocuri de celebritate şi îi avea în prim-plan pe Strunilă şi pe Paul Ipate.

 

Se pare că nu a avut noroc nici cu acesată emisiune, pentru că la scurt timp a încetat să mai apară pe micile ecrane. Acum, actorul şi-a pierdut casa în care a investit zeci de mii de euro pe care i-a împrumutat de la bancă. Ar fi vorba de 80.000 de euro. Deşi pentru un timp ratele nu au constituit un motiv de îngrijorare, veniturile s-au tot diminuat, aşa că nu le-a mai putut plăti. În acest context, ratele restante s-au aglomerat, iar locuinţa i-a fost scoasă la vânzare prin licitaţie.

 

Ce spune actorul despre veniturile pe care le are?

”Dacă în anul 2010 am avut venituri de 296.302 lei, iar în anul acordării creditului, 2011, am avut venituri de 158.737 lei, anii următori au dus la o scădere de 90% a acestora. În anul 2012, am avut venituri de 21.119 lei, iar în tot anul 2013 am avut venituri de 14.584 lei. Acest aspect a determinat atât imposibilitatea achitării creditului, cât şi imposibilitatea asigurării minimului necesar pentru traiul familiei.

 

Raportat la atitudinea instituţiei de credit trebuie avute în vedere de asemenea câteva aspecte: rapiditatea declarării scadenţei creditului, la un an de la acordare, în condiţiile în care restanţele nu erau mari, iar eu eram clientul băncii din anul 2007; evaluările apartamentului în vederea acordării creditului au fost făcute de către intimata-pârâtă, iar la doi ani de la evaluare imobilul a fost vândut la aproape jumătate din valoare”.

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro