Curţile de justiţie din ţările membre Uniunii Europene au dreptul să ceară Facebook să înlăture mesaje şi comentarii făcute de utilizatori declarate ilegale, a anunţat joi Curtea Europeană de Justiţie.

 

Potrivit The Hollywood Reporter, decizia arată că platforma Facebook şi altele asemenea „nu sunt răspunzătoare pentru informaţia stocată dacă nu au cunoştinţă de natura ei ilegală sau dacă acţionează rapid în vederea ştergerii ei sau blochează accesul la respectiva informaţie imediat ce află de existenţa acesteia”.

 

Observatorii consideră că decizia va fi o lovitură dată giganţilor de internet, dându-le o responsabilitate mai mare privind verificarea conţinutului ilegal, precum discursul instigator la ură, publicat pe site-uri.

 

Hotărârea vine după apariţia cazului ce o are în centru pe o fostă membră a Partidului Verde austriac care a cerut în instanţă ca Facebook să înlăture comentariile făcute de un utilizator, după ce mai multe curţi de justiţie din Austria au decis că acesteia i-au afectat reputaţia.

 

 

 

 

Sursa: www.news.ro