Sute de poliţişti încă îl caută miercuri pe autorul atacului armat de la Târgul de Crăciun din Strasbourg, în condiţiile în care bilanţul victimelor a ajuns la trei morţi şi 12 răniţi, anunţă BBC.

Suspectul a scăpat după mai multe schimburi de focuri cu serviciile de securitate şi se crede că el ar fi rănit.

"A avut două rânduri de confruntări cu forţele de securitate", a declarat ministrul de Interne francez Christophe Castaner. care a spus că au fost intensificate controalele la frontieră şi a fost sporită securitatea la toate târgurile de Crăciun.

Atacatorul este căutat de 350 de forţe de securitate.

Şase dintre răniţi sunt în stare gravă, în timp ce alţi şase au suferit răni uşoare, conform poliţiei.

Suspectul are 29 de ani, este născut în Strasbourg şi este deja cunoscut serviciilor de securitate ca o posibilă ameninţare teroristă.

Potrivit presei franceze, bărbatul şi-a părăsit apartamentul din districtul Neudorf marţi dimineaţă, când la locuinţa sa au fost făcute percheziţii în legătură cu un jaf. În urma percheziţiilor, poliţiştii au găsit grenade.

Locuitorii din zonă au fost sfătuiţi să rămână în case, suspectul fiind urmărit şi încercuit de poliţie.în Neudorf.

Parlamentul European a fost închis, însă preşedintele PE  a scris pe Twitter că nu este intimidat de atacuri criminale sau teroriste.

MAE transmite că până în acest moment nu sunt confirmate victime cetăţeni români în urma atacului armat de la Strasbourg şi nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară. Într-o postare pe Twitter, MAE îşi exprimă solidaritatea cu cei afectaţi de acest atac.

De asemenea, Consulatul General al României la Strasbourg monitorizează situaţia, menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să intervină dacă situaţia o va impune.

Ministerul Afacerilor Externe aminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Strasbourg +33 369.321.938, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +33 6.27.05.00.22.

Mai mulţi europarlamentari români ar rămas blocaţi, marţi seară, în sediul Parlamentului European din Strasbourg din cauza atacului armat. Aceştia au anunţat că li s-a transmis că nu au voie să iasă din clădire.