China a inaugurat oficial cel mai lung pod maritim din lume, de 55 de kilometri, care leagă oraşul chinez Zhuhai de Hong-Kong şi Macao, transmite CNN.

 

Podul, care a fost construit în nouă ani, reduce timpii de călătorie de la patru ore, la sub 40 de minute. Întregul proiect a costat aproximativ 20 de miliarde de dolari (15,3 miliarde de lire). Pe lângă faptul că a devenit cel mai lung pod maritim, acesta a devevnit şi al şaselea cel mai lung pod din lume.

 

Preşedintele chinez Xi Jinping este cel care a inaugurat oficial construcţia. Proiectul trebuia finalizat în anul 2016, dar au fost multe amânări din cauza dificultăţilor tehnice de execuţie. Segmentul cel mai complicat a fost tunelul subteran lung de 6,7 km, desfăşurat la o adâncime de 45 de metri între două insule artificiale şi construit pentru a permite mai uşor accesul navelor care traversează zona, note

ază BBC.

 

Podul a fost conceput pentru a rezista cutremurelor şi taifunurilor. Proiectanţii spun că rezistă cu uşurinţă la cutremure de 8 grade pe scara Richter. Pentru construcţia sa, s-au folosit 400.000 de tone de oţel, suficient pentru 60 de turnuri Eiffel.

Constructorii s-au confruntat, de asemenea, cu critici publice considerabile privind standardele de siguranţă. Şapte muncitori au murit în timpul construirii, iar alţi 275 au fost răniţi.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro