Fumatul pe 20 dintre cele mai faimoase plaje din Thailanda va fi sancţionat cu amendă de 3.000 de dolari sau până la un an de închisoare, interdicţia urmând să intre în vigoare în luna noiembrie.

Fumatul va fi interzis în urma unui program de curăţenie, în urma căruia au fost strânse 140.000 de mucuri de ţigară de pe o distanţă de 2,5 kilometri pe plaja Patong din regiunea Phuket.

Intrarea în vigoare a interdicţiei coincide cu apogeul sezonului estival din Thailanda. Aceasta va fi valabilă în destinaţii care atrag un număr mare de turişti, precum Krabi, Koh Samui, Pattaya, Phuket şi Phang Nga.

”Aceste plaje se numără printre cele mai frumoase din Asia de Sud, iar obiectivul este să le păstrăm aşa”, a spus Yuthasak Supasorn, guvernator al Autorităţii pentru Turism din Thailanda.

El a adăugat că fumătorii vor trebui să folosească zone special amenajate, unde să poată arunca mucurile de ţigară.

Turismul reprezintă un pilon extrem de important în economia Thailandei, ţara însumând peste 30 de milioane de turişti anual.

Thailanda încearcă să lupte împotriva acuzaţiilor cu privire la standardele de siguranţă slabe, după ce vizitatorii au făcut numeroase plângeri referitoare la faptul că le sunt cerute preţuri exagerate şi nu sunt suficient de bine protejaţi în bărci şi jet-ski-uri.