Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească pe teritoriul Republicii Franceze că sud-estul Franţei (Departamentele Var, Alpes-Maritimes, Haute-Corse, Vaucluse, precum şi arondismentul/sectorul 11 din Marsilia), se confruntă cu incendii de pădure şi de vegetaţie, pe arii extinse.

Cele mai afectate arii se află în La Croix-Valmer, Ramatuelle, Artigues, Carros, St. Tropez, Hyeres, Olmeta-di-Turda, Parcul Natural al Prealpilor de Azur. În prezent, 10 focare de incendii sunt active în arii din zonele menţionate, afectând pădurile şi zonele populate.

Conform Centrului Naţional de Meteorologie francez, în următoarea perioadă, pentru sud-estul Franţei, condiţiile meteorologice (secetă şi vânt puternic — între 90 şi 110 km/oră) vor favoriza menţinerea alertei, precum şi posibilitatea izbucnirii unor noi incendii de pădure şi de vegetaţie în sud-estul Franţei.

Cetăţenii români aflaţi în vacanţă sau stabiliţi în sud-estul Franţei sunt sfătuiţi să evite zonele pentru care sunt activate codurile de alertă.