Actorul american Leonardo Di Caprio şi preşedintele Mexicului, Enrique Peña Nieto, au făcut un schimb de mesaje pe Twitter privind salvarea unei specii de delfin care trăieşte în apele teritoriale ale ţării latinoamericane. Actorul solicită măsuri urgente, demnitarul mexican îl asigură de tot efortul. Vaquita, specie endemică în Golful Californiei, este pe cale de dispariţie.

DiCaprio a făcut apel, miercuri, pe Twitter, la cei 17,5 milioane de utilizatori care îi urmăresc contul să susţină online campania World Wildlife Fund, care cere oamenilor să solicite preşedintelui mexican ”să ia atitudine acum” pentru a salva delfinii, scrie Reuters.

Preşedintele Mexicului, Enrique Peña Nieto, i-a răspuns, joi seară, tot pe Twitter, lui Leonardi Di Caprio într-o încercare de a-l asigura pe starul de la Hollywood că guvernul său a luat toate măsurile pentru a proteja specia de marsuini din apele mexicane aflată în pericol de dispariţie.

Enrique Peña Nieto i s-a adresat în engleză actorului: ”Salut îngrijorarea lui Leonardo DiCaprio şi a World Wildlife privind vaquita marina (cel mai mic mamifer cetaceu, n.r.). Mexicul şi-a concentrat toate eforturile pentru a preveni dispariţia speciei”.

Populaţia acestor delfini care trăieşte în golful California a scăzut mult în ultimii ani din cauza pescuitului necontrolat. În 2015, Mexicul a interzis pentru doi ani pescuitul cu plase în habitatul speciei, iar anul acesta a prelungit restricţia.

În prezent, în lume, există mai puţin de 50 de exemplare din această specie, potrivit unor studii realizate la începutul acestui an.