Semne că vei face diabet există. Este una dintre bolile cronice ale secolului, cu urmări devastatoare pentru organism. Dacă nu e tratată corespunzător. Iar simptomele de diabet pot fi trecute uşor cu vederea.

 

Această boală este una dintre cele mai parşive. Se instalează comod, nu dă semne decât târziu. Face ravagii în organism şi nu se vindecă. Se spune că nu diabetul în sine e pericolul adevărat, ci complicaţiile sale devastatoare. Iar simptomele sunt greu de recunoscut pentru cineva neavizat. Pot fi confundate cu uşurinţă cu alte stări trecătoare. Îngrijorător este că aproape două milioane de români au diabet, însă numai o treime urmează un tratament adecvat. Iar semne că vei face diabet există.

 

Primele semne ale diabetului sunt comune, motiv pentru care boala e depistată în stadiu avansat. Însă, dacă te regăseşti în vreuna dintre ipostazele următoare, nu ezita să dai o fugă la medic şi să-ţi faci analizele. Iată când trebuie să tragi semnalul de alarmă:

 

1.Urinezi prea des

Când nivelul glucozei din sânge e mare, rinichii încearcă să remedieze situaţia şi elimină surplusul prin urină. Consecinţa? Vizitele dese la toaletă, mai ales pe timpul nopţii.

 

2.Ah, ce sete iţi este!

Dacă urinezi des, organismul se deshidratează, fireşte. Prin urmare, anunţă că are nevoie de lichide printr-o sete exagerată şi prin senzaţia de gură uscată. Şi cu cât bei, tot ai mai bea…

 

3.Foame de lup

Deşi remarcă o scădere în greutate, persoanele cu diabet de tip II sunt rezistente la insulină. Asta înseamnă că organismul nu utilizează corespunzător insulina, iar pancreasul secretă din ce în ce mai multă. Creierul primeşte astfel semnalul fals de foame exagerată. Şi, imediat ce se consumă alimente, starea de rău trece.

 

4.Rănile se vindecă greu

O banală tăietură ori zgârietură care nu se vindecă în ritmul obişnuit nu te trimite cu gândul la ceva grav. Însă prea mult zahăr în sânge duce la amânarea vindecării. Ciupercile şi bacteriile se multiplică, infecţiile pielii, ale vaselor de sânge şi picioarelor devin frecvente.

 

5.Vezi în ceaţă

Cristalinul e membrana flexibilă susţinută de muşchii oculari, care permit focalizarea exactă a imaginii pe retină. Când nivelul de zahăr din sânge creşte sau se modifică brusc, muşchii depun eforturi mari pentru focalizare, de unde şi vederea înceţoşată.

 

Sursa : exquise magazin