Citadelele medievale de la Făgăraş şi Râşnov vor beneficia de 8,5 milioane de euro din fonduri comunitare pentru a fi restaurate.

Cele două monumente istorice din judeţul Braşov au primit cele mai bune punctaje dintre cele 30 de proiecte depuse de Agenţia pentru Dezvoltare Regională şi vor primi finanţare pentru lucrările de restaurare.

Cetatea Făgăraş va primi 4,9 milioane de euro pentru reparaţii, în timp ce Citadelei din Râşnov îi vor fi alocate 3,6 milioane de euro. Administratorii celor două fortificaţii speră să semneze acordurile de finanţare la începutul lunii mai şi să înceapă cât mai repede lucrările.  

Fortăreaţa din Făgăraş este apărată de ziduri puternice, dar şi de un canal defensiv impresionant. Citadela este, în prezent, un loc liniştit, unde turiştii îşi pot petrece o după-amiază plăcută. În 2014, citadela a fost inclusă într-o listă a celor mai frumoase castele din lume.

De cealaltă parte, Cetatea Râşnov este unul dintre cele mai populare monumente istorice din judeţul Braşov, fiind printre cele mai bine conservate citadele din Transilvania. Fortăreaţa este aşezată pe un deal înalt, de unde vizitatorii pot admira întreaga regiune a Râşnovului.