Toţi angajaţii din domeniul sănătăţii din Italia sunt obligaţi să se vaccineze anti-Covid, a precizat miercuri guvernul condus de Mario Draghi, într-o mişcare potenţial controversată, care vizează protejarea pacienţilor vulnerabili. „Scopul măsurii este de a proteja cât mai mult posibil atât personalul medical şi paramedical, cât şi pe cei care se află în medii în care ar putea fi mai expuşi riscului de infecţie”, a justificat guvernul decizia.

 

De asemenea, în hotărârea adoptată miercuri, Cabinetul Draghi a introdus protecţie legală pentru cei care administrează dozele de vaccin, o măsură solicitată de medici şi asistente, după ce mai multe cadre medicale au fost supuse unor anchete pentru omor, în urma decesului unei persoane vaccinate în Sicilia.

 

Italia se confruntă cu o mişcare anti-vaccinare înrădăcinată, iar descoperirea recentă a unor focare de Covid-19 în spitalele din ţară, după ce personalul a refuzat imunizarea, a stârnit un val de indignare, în condiţiile în care ţara înregistrează peste 109 mii de decese din cauza virusului.

 

Cu toate acestea, criticii guvernamentali au pus sub semnul întrebării legalitatea actului de a obliga o anumită categorie de oameni să se vaccineze.

 

Italia, a cărei campanie de vaccinare a fost afectată de întârzierile de aprovizionare care au afectat şi alte ţări ale Uniunii Europene, s-a angajat să ajungă la 500 de mii de vaccinări zilnice în aprilie, de la aproximativ 230 de mii în prezent. Aproximativ 10 milioane de doze au fost administrate în Italia de la sfârşitul lunii decembrie, ceea ce înseamnă că circa 3,1 milioane de cetăţeni din cei 60 de milioane au fost imunizaţi cu ambele doze.

 

Italia a înregistrat o creştere a infecţiilor cu coronavirus şi a deceselor în ultima lună, iar guvernul a înăsprit restricţiile asupra întreprinderilor şi libertăţii de mişcare pentru a controla răspândirea virusului.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro