Peste 10.000 de turişti petrec anul acesta Revelionul în staţiunile de pe Valea Prahovei, unde gradul de ocupare a locurilor de cazare este de peste 95 la sută. În staţiunile Azuga şi Buşteni se schiază, iar la Sinaia este deschisă pârtia pentru începători de la Cota 1000, la staţia telegondolei care urcă la Cota 1400, scrie News.ro

Mii de turişti au ajuns deja în staţiunile de pe Valea Prahovei, unde vor petrece vacanţa de sfârşit de an. Potrivit operatorilor din domeniul turistic, gradul de ocupare a locurilor omologate de cazare în staţiunile Azuga, Buşteni şi Sinaia este de peste 95 la sută. Turiştilor care petrec noaptea dintre ani în hoteluri sau pensiuni li se adaugă cei care au mers la munte în vizită la rude sau prieteni, ori la casele de vacanţă pe care le deţin pe Valea Prahovei.

Şi anul acesta, la fel ca anii trecuţi, mii de  turişti au ales să petreacă vacanţa de sfârşit de an la Sinaia unde, potrivit administratorului public al oraşului, Marian Panait, gradul de ocupare a locurilor de cazare depăşeşte 95 la sută.

Panait a declarat pentru News.ro că în câteva hoteluri din staţiune mai erau camere libere, cu o zi înainte de trecerea în noul an, fiind vorba în special despre oferte care costă mai mult decât media.

La acest sfârşit de an, pârtiile din Valea Dorului şi Valea Soarelui, care fac parte din domeniul schiabil al staţiunii Sinaia, sunt impracticabile, întrucât nu a nins suficient, iar aceste pârtii nu pot fi înzăpezite exclusiv cu ajutorul tunurilor pentru zăpadă artificială. În schimb, la Sinaia este deschisă pârtia pentru începători de la Cota 1000, la staţia de plecare a telegondolei care urcă până la altitudinea de 1400 de metri în Masivul Bucegi.

ŞI în staţiunea Buşteni se schiază, la acest sfârrşit de an. Administratorul domeniului Kalinderu, Mihai Dobre, a declarat pentru News.ro că pârtia Kalinderu 1 este practicabilă, după ce a fost înzăpezită cu ajutorul tunurilor pentru zăpadă artificială. Tot la Buşteni, sunt deschise parcul de distracţii de la baza pârtiei şi pârtia pentru sănii.

În staţiunea Azuga, cele mai multe dintre pârtiile de schi sunt şi ele practicabile în această perioadă. La Azuga a nins, iar stratul de zăpadă naturală s-a aşternut peste zăpada artificială existentă deja pe pârtii, astfel încât acestea sunt acoperite cu un strat de nea de până la 80 de centimetri, conform administratorului domeniului schiabil din Azuga, Vasile Richea. La Azuga, sunt practicabile în acest week-end pârtiile Cazacu, Cazacu Legătură, Sorica Bandă, Sorica Teleschi, Cazacu Şcoală şi Cazacu Începători. Pârtia Sorica este în amenajare, în timp ce pârtiile Sorica Sud şi La Stână sunt impracticabile.

În staţiunile de pe Valea Prahovei nu vor avea loc petreceri în aer liber, şi nici spectacole pirotehnice organizate de către autorităţile locale. În schimb, hotelierii au pregătit turiştilor petreceri tematice, iar marile unităţi de cazare vor lansa la miezul nopţii focuri de artificii.