Zeci de kilometri de traseu montan din Masivul Parâng au fost remarcaţi de voluntari în cadrul unei acţiuni organizate de Asociaţia Montană Carpaţi în perioada 23 – 28 iunie, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.

Voluntarii au montat peste 40 de stâlpi indicatori pe toată lungimea crestei, au ridicat momâi şi lespezi ca suport pentru marcaje şi au revopsit marcajele astfel încât acestea să fie mai vizibile pentru drumeţi.

Voluntarii au refăcut astfel traseul marcat cu Bandă Roşie (creasta principală) între Curmătura Olteţului şi Vârful Parângul Mare, pe o lungime de circa 20 de kilometri.

Acţiunea din Masivul Parâng a fost organizată de Asociaţia Montană Carpaţi în colaborare cu Serviciul Public Judeţean Salvamont şi Salvaspeo Gorj. Cazarea voluntarilor s-a făcut gratuit la Baza de Salvare Salvamont Gorj de la Rânca. Aceasta a fost prima etapă a programului „Voluntar în Carpaţi” din 2015.

Unul dintre obiectivele pe termen lung ale Asociaţiei Montane Carpaţi este de a reface toate traseele de creastă (marcate cu Bandă Roşie) din Carpaţii româneşti.

În perioada 13-26 iulie 2015, proiectul „Voluntar în Carpaţi 2015” va cuprinde următoarele acţiuni:

* Între 17 şi 19 iulie va avea loc refacerea monumentului de pe Vârful Negoiu (Munţii Făgăraşului);

* Între 23 şi 26 iulie va avea loc acţiunea de remarcare din zona Mezea-Oticu (traversarea din Munţii Iezer-Păpuşa în Munţii Făgăraşului).

Cei care doresc să se alăture acţiunilor „Voluntar În Carpaţi 2015” o pot face în calitate de voluntari la acţiunile pe teren sau în calitate de colaboratori ai echipei de organizare, sponsori, parteneri (logistică, media, parteneri locali).

Cei interesaţi pot trimite un e-mail la [email protected] sau se pot înscrie în baza de date a voluntarilor AMC.