Un oraş turistic din India are probleme cu internetul din cauza maimuţelor. Miile de maimuţe care sunt lăsate în libertate pe străzile oraşului distrug cablurile reţelei de internet, spre disperarea localnicilor, dar şi a numeroşilor turişti care vin în vizită.

Şi autorităţile sunt într-o postură dificilă: nu pot face nimic maimuţelor, pentru că sunt considerate sacre, iar repararea reţelei de internet e foarte costisitoare. 

Oraşul Varanasi, de pe malurile fluviului Gange, atrage numeroşi turişti, pentru spectaculoasele sale temple hinduse. Străinii se simt însă, de multe ori, izolaţi de restul lumii, pentru că sunt mari probleme cu internetul.

Conexiunea se întrerupe foarte des, iar vinovate sunt miile de maimuţe de pe străzile oraşului, care distrug cablurile. Şi reţeaua wireless e frecvent scoasă din funcţiune.
 
Oficialii oraşului au căutat soluţii, dar, până acum, fără succes. Nu pot alunga maimuţele, pentru că sunt protejate de lege, fiind considerate animale sacre. Iar îngroparea cablurilor de internet este imposibilă, pentru că oraşul cu două milioane de oameni e prea aglomerat, cu străzi înguste şi case îngrămădite. Doar în câteva zone de pe malul fluviului Gange este internet.
Malurile fluviului sunt astfel în permanenţă pline de oameni. Unii vin pentru templele hinduse, iar alţii doar pentru a se conecta la internet.