Poliţiştii francezi au făcut o descoperire surprinzătoare, după ce au verificat un dric suspect, condus de un şofer român, informează Le Parisien.

Dricul condus de un bărbat român în vârstă de aproximativ 30 de ani era oprit într-un spaţiu de odihnă pe autostrada A36, în apropiere de Besançon.

Şoferul a spus că transportă cadavre din Spania în România. Cu toate acestea, poliţiştii au văzut că sicriele nu erau sigilate, cerinţă obligatorie în efectuarea unor astfel de transporturi internaţionale. Totodată, maşina mortuară nu avea montat un sistem de refrigerare, aşa că au decis să verifice maşina.

În interiorul ei se aflau patru sicrie, iar în interiorul acestora se aflau 71 de kilograme de canabis, a explicat procurorul adjunct Christine de Curraize pentru publicaţia L'Est Républicain.

Şoferul român a fost arestat. Se pare că bărbatul a mai fost condamnat pentru jaf în Spania şi va apărea azi în faţa unei curţii penale din Besançon.

Potrivit primelor informaţii, drogurile proveneau din Spania şi urmau să ajungă în Germania. Valoarea drogurilor capturate se ridică la 700.000 de euro.