Cotidianul spaniol El Mundo a inclus Sibiul pe o listă a oraşelor cu cele mai frumoase pieţe de Crăciun din lume. El Mundo recomandă şapte oraşe din întreaga lume care merită vizitate în această periodă, Sibiul aflându-se în top 7, sub titlul “cel mai festiv loc din Transilvania”.

“Sibiul este un oraş din România locuit, mult timp, de o populaţie majoritar germanică. Principala atracţie turistică este centrul vechi al oraşului, cu cele trei pieţe interconectate şi clădiri care îmbină perfect trei stiluri arhitectonice diferite: romantic, baroc şi renascentist. La târgul de Crăciun din Sibiu vin meşteri populari din toată ţara pentru a-şi vinde alimentele şi produsele tradiţionale. Iar cei mici se pot distra plimbându-se cu un trenuleţ sau patinând pe gheaţă”, scriu jurnaliştii de la El Mundo, citaţi de Vocea Transilvaniei.

Celelalte şase pieţe tradiţionale de Crăciun menţionate în articol sunt cele din:  Dresda, Germania; Londra, Marea Britanie; Osaka, Japonia; Darwin, Australia; Dubai, Emiratele Arabe Unite şi Nuremberg, Germania.

Tradiţia târgurilor de Crăciun datează, în Europa, de la jumătatea secolului al XV-lea şi se organiza într-o singură zi, lunea de dinaintea Crăciunului. De-a lungul secolelor, târgul s-a extins atât ca suprafaţă, cât şi ca mod de funcţionare. În prezent, pieţele de Crăciun se deschid în luna noiembrie şi se închid abia după Crăciun.