O cursă Blue Air de pe ruta Bucureşti - Stuttgart a aterizat de urgenţă, vineri dimineaţă, la Viena, după ce un pasager român a bătut o stewardesă. Compania a confirmat incidentul într-un comunicat de presă.

 

Imediat ce aeronava a aterizat în capitala Austriei, un echipaj al poliţiei a urcat la bord şi l-a reţinut pe cetăţeanul român. Acesta se află acum în custodia poliţiei din Austria.

 

Reacţia Blue Air:

 

„Zborul Blue Air 0B129 care a decolat de pe Aeroportul Otopeni la ora locală 7:21 cu destinaţia Stuttgart a fost direcţionat pe Aeroportul Internaţional Viena ca urmare a unui pasager agresiv. Pentru siguranţa şi securitatea pasagerilor şi a echipajului, comandantul a decis aterizarea neplanificată la Viena. Pasagerul a fost reţinut, iar în acest moment se află în custodia autorităţilor austriece. De asemenea, conform procedurilor standard, o ambulanţă a fost trimisă la aeronavă.

 

Compania Blue Air îşi cere scuze faţă de pasageri pentru întârziere. Ca urmare a acestei situaţii, zborul programat să aterizeze la Stuttgart la ora locală 8:25 a avut o întârziere de aproximativ o oră faţă de orarul de zbor iniţial. Afectat de această situaţie este şi segmentul de zbor Stuttgart – Sibiu, care va fi, de asemenea, operat cu întârziere.”

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro