Sofia Coppola poartă negocieri cu studiourile de producţie Universal pentru a regiza o versiune live action a basmului "Mica sirenă", de Hans Christian Andersen.

Acest proiect cinematografic, destinat în primul rând copiilor, marchează o schimbare în cariera Sofiei Coppola, a cărei filmografie se adresează unui public adult pretenţios şi rafinat şi cuprinde pelicule precum "Rătăciţi printre cuvinte/ Lost in Translation", "Undeva/ Somewhere", "Marie Antoinette" şi "Hoţii de celebritate/ The Bling Ring" informează people.com.

"Mica sirenă", care a fost ecranizat ca film de animaţie de studiourile Disney, este cel mai recent basm clasic ce va fi adaptat live action de un alt studio de producţie. Recent, studiourile Warner Bros. au anunţat că pregătesc ecranizarea live action a altui clasic Disney, "Cartea Junglei", în regia lui Ron Howard.

Sofia Coppola s-a născut la New York, în 1971, fiind fiica regizorului Francis Ford Coppola şi al artistei Eleonor Coppola. A debutat în regie cu filmele "Lick the Star" (1998) şi "Sinuciderea fecioarelor/ The Virgin Suicides" (1999).

Mai târziu, a regizat filmul de succes "Rătăciţi printre cuvinte/ Lost in Translation" (2003) pentru care a câştigat premiul Oscar pentru scenariu şi trei premii Globul de Aur. Sofia Coppola este cea de a treia regizoare din istoria cinematografiei nominalizată la premiul Oscar pentru regie.

În anul 2010, filmul său "Undeva/ Somewhere" a fost recompensat cu marele premiu Leul de Aur, la cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de film de la Veneţia.